Πολιτισμός - Μνημεία

Για τους λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού η περιοχή είναι πλούσια σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Πολύ κοντά βρίσκεται το μεγαλύτερο και το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, η Ολυμπία που αποτέλεσε την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο μουσείο της ανάμεσα στο πλήθος των εκθεμάτων, εκτίθεται και το φημισμένο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη.

Ακόμα στο γυμνό και βραχώδες τοπίο των Βασσών επισκεφθείτε το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα Ικτίνου ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας

Περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης της Ήλιδας και το μουσείο της. Επισκεφθείτε το μουσείο της πόλης του Πύργου .

Ανεβείτε στο κάστρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη. Είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο καλοδιατηρημένα φρούρια της Ελλάδας και αποτελεί εξαιρετικό δείγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής της εποχής της Φραγκοκρατίας στην Πελοπόννησο.

Στην επιστροφή αφιερώστε λίγο χρόνο για το Γοτθικό ναό της Αγ. Σοφίας στην Ανδραβίδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα μοναστήρια της περιοχής, όπως η Μονή της Κρεμαστής, η Mονή Της Παναγίας της Σεπεσιώτισσας στην ακρόπολη (αρχαία πόλη) της Αλίφειρας, η Mονή της Παναγίας της Σκαφιδιώτισσας, η Mονή Φραγκαπηδήματος και η Βυζαντινή μονή της Φραγκαβίλλας.